skip to Main Content

Een bewuste keuze voor een school met de Bijbel

Bert en Margriet: “De juffen staan elke ochtend enthousiast de kinderen bij de deur op te wachten en altijd is er tijd voor even een praatje.”
De familie Van Dijk woont in Meerstad. Hoewel er in deze wijk ook twee goede scholen zijn, stappen ze elke dag in de auto of op de bakfiets om naar een basisschool in de stad te rijden. Ze vertellen: “Het Palet is een school met de bijbel. Dat is voor ons de reden om elke schooldag net even wat verder naar school te rijden of fietsen.”

Elke ochtend enthousiast bij de deur
“Onze dochter gaat sinds de start met heel veel plezier naar school. De juffen van groep 1 en 2 staan elke ochtend enthousiast de kinderen bij de deur op te wachten en altijd is er tijd voor even een praatje. Ook delen de juffen via de schoolapp Parro regelmatig verslagjes en foto’s van waar de kinderen mee bezig zijn geweest.”

Christelijk onderwijs
“De keuze voor een school met de bijbel brengt qua christelijk onderwijs heel veel. Onze dochter komt regelmatig met enthousiaste verhalen en liedjes thuis.”  Naast de bijbelverhalen en liedjes, worden er ook christelijke feestdagen gevierd en zijn er maandthema’s die met de hele school gezamenlijk geopend worden. Ook de normen en waarden vallen op. “Er is aandacht voor extra uitdaging voor kinderen die dit nodig hebben. En tijdens de 10-minuten gesprekken merken we dat de juf onze dochter goed kent, wat ons een zeer goed gevoel geeft!”

Lees meer over de christelijke identiteit van Het Palet

Back To Top