skip to Main Content

School met de Bijbel

Wytze en Willianne: “Het geloof en de bijbel hebben een belangrijke plaats op school. Dit wordt prettig overgedragen op onze kinderen.”

Willianne is moeder van vier kinderen. Toen haar oudste dochter bijna 4 was en er een schoolkeuze gemaakt moest worden, kozen zij en haar man Wytze bewust voor Het Palet vanwege de christelijke identiteit: “Het Palet is een gezellige, positieve, christelijke school.”

Oog voor de kinderen
De christelijke basis vindt Willianne goed zichtbaar op school: “We hebben het idee dat de docenten Jezus belangrijk vinden. Het geloof en de Bijbel hebben een belangrijke plaats op de school. Dit wordt prettig overgedragen op onze kinderen.” Ook indirect ziet ze de christelijke identiteit terug in normen en waarden: “De docenten zijn vriendelijk en goed benaderbaar. Ze hebben oog voor de kinderen en geven extra uitdaging als dat nodig is. Ook maken ze tijd voor ons als ouders.”

Een ander opvallend punt vindt Willianne de onderlinge verbondenheid: “Er wordt door de docenten van Het Palet hard gewerkt en de leerkrachten vallen geregeld voor elkaar in als het nodig is. Daardoor is de uitval zeer beperkt.”

Verbondenheid
Die behoefte aan verbondenheid is er ook bij de ouders, vertelt Willianne. Een recent hoogtepunt vond ze een kunstproject dat werd afgesloten met een expositie voor alle ouders. Ze vertelt: “Onze kinderen vonden het kunstproject fantastisch! Leren over kunst, zelf aan de slag met kunst, creatief bezig zijn … Het was een feestje! De afsluitende expositie bracht ons als ouders ook dichterbij de school, na een lange tijd van corona. We kunnen het Palet van harte aanraden.”

Lees meer over de christelijke identiteit van Het Palet

 

Back To Top